Результати реалізації проєкту «Підтримка та наснаження жінок, які живуть з ВІЛ, для протидії насильству та стигмі, розвиток потенціалу спільноти в м. Києві»

Благодійна організація “Позитивні жінки” ділиться результатами річного проєкту «Підтримка та наснаження жінок, які живуть з ВІЛ, для протидії насильству та стигмі, розвиток потенціалу спільноти в м. Києві», за фінансової підтримки AIDS Healthcare Foundation, у партнерстві з AHF-Ukraine.

Протягом грудня 2019 – грудня 2020 рр.. ми розширили роботу за моделлю безпосереднього втручання для покращення фізичного та психологічного здоров’я ВІЛ+ жінок у Київському регіоні. Світова пандемія, пов’язана із коронавірусною інфекцією, внесла корективи в нашу заплановану діяльність – ми навчилися працювати в умовах карантинних обмежень, знаходили шляхи вирішення складних ситуацій та змогли адаптувати послуги до нових умов, не втрачаючи ефективності. 

Що нам вдалось за ці 12 місяців читайте нижче:

❤ На початку карантину було проведено оцінку потреб жінок та їх сімей, які опинились в складних умовах. Об’єднавши зусилля безпосередньо спільноти жінок, які живуть з ВІЛ, в м. Київ, ми змогли допомогти тим, хто залишилися без засобів існування та звернувся по допомогу. 

🔊 306 ВІЛ-позитивних жінок, в тому числі жінки, які зіткнулися з насильством, отримали повний пакет гендерно чутливих послуг, орієнтованих на саму жінку, що сприяло подоланню внутрішньої стигми, насильства, підвищенню самооцінки, отриманню навичок захисту своїх інтересів та прав. 

💜 З липня 2020 року ми відновили роботу в офлайн режимі, але всі групові заходи проводилися відповідно до правил безпеки у зв’язку з COVID-19.

👏 Нашим основним досягненням та новим досвідом стала розробка онлайн-курсу «Школа Рівна-Рівній», що складалася з трьох модулів, 16 онлайн-занять. Випускниці цієї школи змогли значно підвищити свої знання в питаннях ВІЛ, туберкульозу, вірусних гепатитів, представлення своїх інтересів та захисту прав жінок, які живуть з ВІЛ. На завершення проєкту в групі «Киянка+» є 13 випускниць школи, які можуть в необхідний момент підхопити супровід жінок, надаючи консультації за принципом «рівна-рівній», представляти інтереси нових клієнток у лікарняних закладах та державних установах, здійснювати переадресацію у потрібні організації.

📍 В процесі реалізації «Школа Рівна-Рівній» була заснована постійно діюча платформа «Онлайн учебка», яка є не тільки бібліотекою збережених вебінарів, а ще й платформою для проходження подальших онлайн-марафонів, орієнтованих на самовдосконалення та підвищення знань і навичок.

📌 Під час карантину для жінок, які входять до складу онлайн-групи «Киянка+», на цій платформі пройшли два марафони «Відкладати, чи не відкладати, ось у чому питання», «Використання Google сервісів і соціальних мереж».

💝 Ініціативна група проєкту підготувала хенд-мейд вироби та організувала онлайн-ярмарок, присвячений  національній кампанії до 16 днів проти гендерно обумовленого насильства, який пройшов на наших офіційних сторінках у соціальних мережах Facebook та Instagram. Завдяки цьому ярмарку ми змогли збільшити фонд #БумерангДобра, кошти з якого використовуються для допомоги нужденним учасницям групи підтримки для жінок, які живуть з ВІЛ, «Киянки +».

❗️Наш прорив року – це наставництво та підтримка дівчат-підлітків, які живуть з ВІЛ (14 -18 років), що стало можливим завдяки співпраці з AHF- Ukraine та проведеним дослідженням «Потреб ВІЛ-позитивних дівчат України, віком 14-18 років».

📍 Наприкінці 2020 року було проведено онлайн-опитування, спрямоване на виявлення рівня насильства і задоволеності послугами в умовах COVID-19, що існують в Україні (з попередніми результатами можна ознайомитися на нашій сторінці).

💡 Вже 6-ий рік ми беремо участь в кампанії «16 днів проти гендерно обумовленого насильства». В цьому році ми створили соціальні ролики щодо зв’язку ВІЛ та насильства по відношенню до жінок, з якими ви можете ознайомитись на нашій сторінці в Facebook. У підготовці роликів взяли участь активістки нашої спільноти.

🙋‍♀️ Ми разом організовували екскурсії, ходили в театри, брали участь у маршах підтримки українських та білоруських жінок, ділились досвідом на національному жіночому форумі з ВІЛ/СНІД у м. Святогірськ, Донецької області. Ми відкривали свої обличчя для того, щоб бути почутими!

👍 За цей рік ми навчали і нас навчали застосовувати свої знання в роботі, ми брали участь у фокус-групах та розробках, а також у впровадженні нових адвокаційних завдань з головною метою – поліпшити якість життя кожної з нас, Жінок!

Висловлюємо слова щирої подяки нашим партнерам: AIDS Healthcare Foundation, Євразійська Жіноча мережа зі СНІДу, Фундація АнтиСНІД-США в Україні (AHF-Ukraine), Міжнародний благодійний фонд «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDS Foundation East-West — AFEW-Україна), Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна», Всеукраїнське об’єднання людей з наркозалежністю “ВОЛНА”, Громадська організація «Клуб «Еней», Представництво “Право на здоров’я” (HealthRight International) в Україні, Київський міський центр профілактики та боротьби зі СНІДом, Київський обласний центр профілактики ВІЛ/СНІДу, Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді.
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed