Засідання зацікавлених сторін з планування подальшого фінансування України з боку Надзвичайного фонду Президента США з ВІЛ/СНІДу PEPFAR та Глобального фонду для боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією GFATM

13–17 березня 2023 року у Варшаві (Польща) відбулось засідання зацікавлених сторін з планування подальшого фінансування України з боку Надзвичайного фонду Президента США з ВІЛ/СНІДу #PEPFAR та Глобального фонду для боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією #GFATM. Спільна зустріч була присвячена розробці проєкту Операційного плану України на 2023 рік та проєкту запиту України до Глобального фонду на 2024–2026 роки.

В перший день зустрічі відбулась сесія з лідерками та лідерами ключових спільнот, а саме, жінок, які живуть з ВІЛ, ЧСЧ, секс-працівниць_ків, трансгендерних людей та людей, які живуть з наркозалежністю. Під час неї були озвучені питання щодо впливу широкомасштабних воєнних дій на спільноти та, що змінилося в роботі НУО й при наданні послуг, а також зазначені найважливіші потреби.

В рамках зустрічі були представлені напрацювання робочих груп: зміцнення спільнот, #ВІЛ і туберкульоз у пенітенціарній системі, ЗПТ, ЗПТ і ВГ, профілактика та тестування ВІЛ, лікування ВІЛ, профілактика та тестування туберкульозу, лікування туберкульозу, інформаційні системи, людські ресурси для системи охорони здоров’я та якість медичної допомоги, МіО, опитування, планування й управління галуззю охорони здоров’я на рівні країни до проєкту запиту України на новий цикл фінансування.

Від спільноти жінок, які живуть з ВІЛ були запропоновані наступні інтервенції:

  • моніторинг силами спільноти та адвокаційне реагування по результатам проведеного моніторингу;
  • підвищення рівня поінформованості представниць спільноти жінок, які живуть з ВІЛ, стосовно медичних, соціальних прав;
  • параюридична та інформаційна підтримка жінок, які живуть з ВІЛ, та уразливі до нього;
  • робота з представницями спільноти з-поміж ВПО;
  • покращення психічного здоров’я жінок, які вживають наркотики, секс-працівниць, транс*жінок та жінок, які живуть з ВІЛ;
  • підтримка жінок, уразливих до насильства, та жінок, які постраждали від гендерно зумовленого й домашнього насильства;
  • створення шелтерів та кризових кімнат для представниць ключових спільнот, які постраждали від гендерно зумовленого насильства;
  • моніторинг ґендерного насильства та насильства щодо ключових груп населення в контексті ВІЛ на територіях проведення військових дій або територіях, близьких до проведення військових дій;
  • дослідження на рівні спільноти й адвокація усунення бар’єрів у доступі до послуг з ВІЛ для жінок, які живуть з ВІЛ у приймаючих/постраждалих громадах, шелтерах та інших місцях тимчасового розміщення.
Станом на зараз запропоновано активності на суму майже 486,7 млн доларів США, із доступних для країни виділених 157,1 млн доларів США, плюс 8,4 млн доларів США зустрічного фінансування (при виконанні визначених донором умов).

24 березня 2023 року о 16.00 відбулось установче засідання Технічної Експертної Групи.

Наразі триває пріоритезація запропонованих для включення до Запиту активностей, які напрацьовані в рамках роботи тематичних підгруп.

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed