Активістки, які працюють у сфері ВІЛ та гендерної рівності, зустрілися на жіночому форумі

Четвертий Національний жіночий форум з ВІЛ та СНІД з міжнародною участю пройшов у м. Ірпінь з 16 по 18 жовтня – він об’єднав близько 60 учасників та учасниць, які працюють у сфері ВІЛ/СНІД. Ініціатором та організатором Форуму, який вже став щорічним, виступила мережа жінок, яких торкнулася епідемія ВІЛ “Позитивні жінки”.

Традиційно, Форум спрямований на підтримку жіночого лідерства у питаннях, пов’язаних з ВІЛ, та на формування адвокаційних цілей та пріоритетів організації на наступний рік.

У Форумі прийняли участь не тільки жінки-активістки, які працюють у сфері ВІЛ, а й  представники та представниці українських та міжнародних організацій, які працюють в сфері подолання епідемії ВІЛ та в сфері інтеграції гендерної рівності; представники та представниці влади. До заходу приєдналися учасниці Євразійської жіночої мережі зі СНІДу з Молдови, Казахстану та Білорусі.

Учасниці Форуму

Галина Мещерякова, ООН Жінки

 

На відкритті Форуму виступила докторка Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я: “Дуже важливо, щоб ви мали доступ і зв’язок з людьми у Міністерстві, щоб ви могли надавати поради, щоб ви були учасницями робочих груп, адвокатами представниць своєї спільноти, своїх дітей, чоловіків, друзів. Я вас заохочую займатися багатьма справами, бо є розуміння, що така вузька річ, як ВІЛ, насправді охоплює значно більше і має великий вплив на цілу країну”.

Докторка Уляна Супрун

 

Другий день Форуму відкрив Микола Поворозник, перший заступник голови Київської міської адміністрації; Роман Гайлевич, директор ЮНЕЙДС в Україні; Наталія Нізова, професорка, заступниця члена Правління ГФ від  країн регіону СЄЦА; Дмитро Шерембей, голова Координаційної ради БО “100% ЖИТТЯ” та Володимир Воронов, директор міжнародної брендингової агенції  “VORONOVAGENCY CORPORATE BRANDING”. Агенція Володимира Воронова розробила новий брендбук для БО “Позитивні жінки”.

 

Питання, які піднімалися на Форумі, були присвячені таким важливим темам, як Цілі сталого розвитку як інструмент адвокації прав жінок, які живуть з ВІЛ, бюджетна адвокація, право на здоров’я, валідація елімінації ВІЛ та сифілісу від матері до дитини, жінки та туберкульоз, інформаційна кампанія “Будь у курсі=будь захищена”. Третій день був присвячений збереженню здоров’я самих активісток, використанню інструментів подолання стигми та дискримінації, побудові бізнес-моделі організації та/або власного бренду.  

Перед учасницями виступила Уляна Пчолкіна, громадська діячка, телеведуча, українська професійна каратистка, фіналістка першого у світі конкурсу краси Miss Wheelchair World 2017. Уляна поділилася своєю історією та надихнула учасниць Форуму власним прикладом того, що якщо ми справді хочемо бути щасливими та реалізованими, то ніякі обставини не можуть цього зупинити.

Уляна Пчолкіна

Проведення 4-го Національного жіночого форуму з ВІЛ та СНІД в Україні з міжнародною участю стало можливим завдяки підтримці наших партнерів, а саме: БО «100% ЖИТТЯ», Програма з розвитку ООН в Україні, ООН Жінки в Україні, Фонд Олени Пінчук та МБО “Євразійська жіноча мережа зі СНІДу”.

 

Ви також можете ознайомитися з презентаціями “Захист прав людей, які живуть з ВІЛ” (авторка Вікторія Поліщук, адвокат, юридичний консультант з питань медичного права) та “Аналіз типових труднощів у реалізації кейсів бюджетної адвокації” (авторка Надія Тимошенко, експертка БО “Світло надії”).

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed