У Києві стартувала кампанія «Насильству немає виправдання»

21 листопада у Києві відбувся щорічний фестиваль «Арт проти насилля», метою якого є привернення уваги до проблеми насильства, захисту життя і здоров’я жінок та попередження дискримінації.

В рамках заходу було проведено прес-конференцію за участю представників влади, активісток та експерток національного та міжнародного рівнів. Основною темою розмови була проблема насильства щодо жінок та високий рівень стигми та дискримінації до людей з залежностями та ВІЛ.

Віра Варига, координатора Київського регіону БО «Позитивні жінки» в ході прес-конференції розповіла, що більше третини (35,3%) жінок, які живуть з ВІЛ, зазнавали насильства від сексуального партнера або свого чоловіка та наголосила на необхідності привернення уваги громадськості до проблеми гендерного насилля. Також Віра проанонсувала початок щорічної акції «Насильству немає виправдання», яка проходитиме з 25 листопада до 10 грудня.

В рамках акції, увазі учасників фестивалю було представлено соціальний відео-ролик «Будь у курсі = будь захищена», який створено за підтримки ПРООН. Його метою є збільшення кількості проінформованих жінок щодо теми ВІЛ та поширення інформації щодо інфікування цим вірусом.

Також, під час фестивалю проходила виставка соціально-творчого проекту «Ґудзик», який створений учасницями групи «Киянка+», жінками, які пережили насилля. «Ґудзик» – є визначенням факту насильства, але в кінцевому підсумку трансформується в певну ресурсність щодо подолання негативних психо-емоційних наслідків насильства. Ключова особливість в тому, що представлені картини з ґудзиків створені жінками – «жертвами» насильства», – розтлумачила ідею проекту Віра Варига. Проведення виставки стало можливим за сприяння Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Київського правобережного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді. Протягом акції, з 25 листопада до 10 грудня всі бажаючі можуть відвідати центр та подивитися роботи.


 

16 днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства – це міжнародна кампанія, яка проводиться щороку і триває з 25 листопада, Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, до 10 грудня, Дня прав людини.

До заходів, які проводяться в Україні в рамках кампанії, БО “Позитивні жінки” приєдналися у 2014 році, з гаслом “Насильству немає виправдання!” – відтоді кампанія, в якій задіяні активістки, які працюють в сфері ВІЛ, проводиться у 13 регіонах України та охоплює не менше ніж 25 міст України щороку.

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed