Мистецтво проти дискримінації

Стигма і дискримінація є найбільшим бар’єром не лише для тестування на ВІЛ, але й для виявлення і лікування інших не менш небезпечних захворювань, таких як, наприклад, туберкульоз. Щоб висловити свою позицію та ще раз привернути увагу до Дня «Нуль дискримінації», у центральному офісі БО «Позитивні жінки» розпочався тематичний концерт. Серед учасників заходу є представниці ініціативної групи «Киянка+», люди з інвалідністю, психологічними розладами, внутрішньо-переміщені особи, люди, які живуть з ВІЛ та ті, які побороли туберкульоз.

«Не зважаючи на всі наші діагнози – ми люди! У всіх нас рівні права і можливості. Ми зібралися тут, щоб висловити свій протест проти всіх видів дискримінації, а концерт – чудова можливість показати, що хоч всі ми різні, у нас багато спільного і всіх нас об’єднує мистецтво», – зазначила Анна Арябінська, активістка БО «Позитивні жінки».

Справжнє свято для учасників вдалося зробити завдяки гостям, талановитим акторам-виконавцям: Вадиму Поліщуку, Ользі Чайці, Олександру Дорошенко, Корнею Віліну, музикантці-саксофоністці Валентині Черкасовій, а також поетесі та режисерці Аліні Висоцькій.

«Хочеться підтримати та наснажити людей, які зіштовхнулися проблемами дискримінації в житті, знайшли в собі сили не сидіти склавши руки, а робити свій світ кращим та допомагають у цьому іншим», – розповіла саксофоністка Валентина Черкасова.

«Людина людині – людина! Мені, як людині, яка з народження комусь щось доводить, дуже важливо прийняти участь у цьому концерті і висловити свою позицію проти всіх видів дискримінації. Я за те, щоб людей не розділяли ні по яких ознаках, щоб в людині бачили лише ЛЮДИНУ з її душею, талантами, здібностями, і якщо наше суспільство до цього прийде, я буду щасливою. Я дуже не люблю, щоб мене відносили в якусь групу людей, і я за те, щоб це припинилося», – розповіла режисерка та поетеса Аліна Висоцька.

На жаль, стигма і дискримінація зустрічаються у всіх сферах життя сучасного суспільства, оскільки викликані наявністю дискримінаційних законів і практик. Для вирішення цієї проблеми, всі країни повинні ретельно вивчити свої закони і прийняти політичні рішення, щоб забезпечити рівність і захист всіх людей, без виключення.

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed