Черкаські депутати не підтримали програму гендерної рівності

Одним із питань, яке розглядалося в порядку денному тридцять восьмої сесії Черкаської обласної ради, напряму стосувалося гендерної рівності між жительками та жителями області. Серед народних обранців лише 17 осіб проголосувало «за» питання «Про обласну соціальну програму забезпечення рівних прав можливостей жінок і чоловіків Черкаської області на період до 2021 року». Цього виявилося недостатньо для прийняття програми. Втім її ініціатори не опускають рук і планують продовжувати боротьбу за рівні права і можливості жінок та чоловіків Черкащини.
Питання щодо впровадження обласної програми за гендерну рівність хоча і не було підтримано депутатами, але не залишило їх байдужими. Дехто із депутаток навіть виступив із заявами, що вони ніколи не відчували жодної гендерної нерівності в своїй діяльності.
– Навіть якщо говорити про жінок-депутаток і про те, що вони мають рівні права, може й так згідно законодавства, але варто просто глянути на президію, серед п᾿яти її представників немає жодної жінки, – відзначила головуюча правління БО «Позитивні Жінки» Олена Стрижак, то мова вже йде про нерівні можливості. – Якщо ж говорити саме про цю програму, то рівні права для жінок і чоловіків у ній у першу чергу ми розглядаємо в контексті рівних прав і доступу до інформаційних послуг та навчання для всіх без виключення і чоловіків, і жінок. Коли ми говоримо про можливості, то маємо на увазі зменшення рівня стигми та дискримінації по відношенню до жінок, які проживають в сільській місцевості, мають ВІЛ та інші захворювання, саме це надасть їм більше можливостей у їхньому розвитку та самореалізації. Сьогоднішню реакцію депутатів вважаю середньовічного рівня, саме це підвищує рівень моєї недовіри до обранців народу, які за рахунок особистої необізнаності гальмують розвиток області та країни в цілому. Для мене це потужний виклик та сигнал для об’єднання зусиль задля змін.
– На мою думку, депутати не прийняли програму певною мірою із політичних міркувань, – відзначив начальник управління у справах сім᾿ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Максим Зеленський. – На сьогоднішній день це останнє засідання і багато депутатів використають його виключно для вирішення власних інтересів. Також має значення й те, що існують певні стереотипи, і ми бачимо їх чітке відбиття у суспільстві. Програма, про яку сьогодні йшлося, передбачає надання можливостей рівного доступу як чоловіка, так і жінки до будь-яких сфер і галузей суспільства. Також йшлося і про розгляд технічної документації для облаштування тротуарів, пандусів для людей, які живуть з інвалідністю, але враховуючи фізіологічні відмінності між чоловіками та жінками, та багато іншого. Ми будемо продовжувати відстоювати цю програму і працювати над нею інформаційно.

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed