Українські жіночі організації готують звіт по виконанню Пекінської декларації. “Позитивні жінки” приєднуються до них

20 серпня 2019 року в офісі Уповноваженного Верховної Ради з прав людини відбулася національна консультація з обговорення рекомендацій українських жіночих та феміністичних організацій, викладених в Національному паралельному звіті виконання Україною Пекінської декларації та Платформи дій (1995 рік) та заключних документів двадцять третьої спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН (2000 рік) у контексті 25ої річниці 4ої Всесвітньої конференції зі становища жінок.

Катерина Левченко, Урядова Уповноважена з гендерної політики: “Це дуже важлива робота, зроблена широкою коаліцією громадських організацій та експерток. Вона здійснена на високому професійному рівні, на основі комплексних підходів та поглядів, відображення різних аспектів та проблем, актуальності зібраної інформації з практичними рекомендаціями. Вважаємо доцільним, щоб кожний розділ звіту було доповнено рекомендаціями. В кінці їх варто повторити, розділивши за суб’єктами”.

Від нашої організації брала участь Світлана Мороз, які відповідатиме за подання рекомендацій до звіту в контексті сексуального та репродуктивного здоров”я та прав жінок, які живуть з ВІЛ та/або постраждалих від епідемії.

Звіт відкритий для обговорення та доопрацювання громадськістю. Дуже важливими є такі пропозиції від тих організацій громадянського суспільства, які працюють в інтересах забезпечення ґендерної рівності і прав жінок.

 

Довідково. У 1995 році, на 4ій Всесвітній конференції жінок, була прийнята Пекінська декларація та Платформа Дій. Цим документом визначаються зобов’язання держав щодо розширення прав жінок. Під час Глобального Огляду прогресу за п’ять років у 2000, держави-члени знову затвердили та посилили основні принципи, а також зобов’язалися прискорити впровадження плану у період Огляду Прогресу за 10 років в 2005-му, Огляду Прогресу за 15 років в 2010-му та Огляду Прогресу за 20 років в 2015-му.

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed